Клинсман: Левандовски трябва сам да реши къде му е добре


Н. Гавазов

Клинсман: Левандовски трябва сам да реши къде му е добре

Старши-треньорът на националния отбор на САЩ Юрген Клинсман сподели мнението си за евентуалното напускане на нападателя на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски. Както е известно, в началото на седмицата темата отново излезе на преден план, след като от клуба потвърдиха, че полският национал засега отказва да подпише нов договор с шампиона на Германия.

Голмайсторът на „жълто-черните" е свързван с няколко клуба зад граница, сред които са Манчестър Юнайтед, Интер и Ювентус, откъдето обаче изчакват развитие на ситуацията.

"Мисля, че Левандовски сам трябва да прецени къде му е най-добре. Ако той е щастлив в Дортмунд и се наслаждава на футбола там, трябва да продължи да играе за Борусия. Ако пък има желание за едно ново приключение, тогава е по-добре да си тръгне. Той трябва да направи това, което чувства за правилно Ако реши да отиде в друго първенство, без значение дали става дума за Англия, Италия или Испания, тогава нека бъде неговото решение", цитира Goal.com. думите на Клинсман.

„Роберт е един специален футболист, който ти доставя удоволствие с играта си. Естествено е феновете на Дортмунд да го обичат, а и като цяло германските привърженици на футбола обичат такива фигури като него", допълва наставникът на САЩ.

 

  Сподели
163