Пасторе: Не Неймар, а аз напускам


И. Ангелов

Пасторе: Не Неймар, а аз напускам

Полузащитникът на Пари Сен Жермен Хавиер Пасторе обяви, че бъдещето на нападателя Неймар е обвързано с френския гранд, въпреки непрестанните слухове и спекулации в медиите, които обвързват бразилския стрелец с преход в посока испанската Ла Лига и Реал Мадрид. Според някои издания Неймар не е щастлив във френската столица и само след сезона, в който осъществи най-скъпия в историята трансфер от Барселона в ПСЖ за 222 милиона евро, той може да напусне обратно към Испания.

В някои информации Неймар се свързва и с връщане към Барселона. В момента обаче острието лекува травма и той пропусна последната среща на Бразилия с Русия, където на гости Селесао спечели с убедителното 3:0 дори при неговата липса.

Пасторе на практика повтори думите от по-рано през сезона, които изказа защитника Маркиньос за ситуацията на Неймар. Тогава Маркиньос сподели, че пресата манипулира всички истории за Неймар и Реал Мадрид. Радио станцията Onda Cero излъчи изказване на Пасторе:

"Аз не смятам, че той ще напусне. Аз разглеждам това повече като медийна игра, отколкото като негово истинско желание. Когато Неймар пристигна тук той беше много ентусиазиран. Този клуб може да не е Барселона все още, а и не е същото да играеш по стадионите в Испания и тези в Лига 1 на Франция."

Пасторе обаче допусна, че въпреки оставането на Неймар, неговото собствено бъдеще е под въпрос заради непостоянната роля за него при Унай Емери:

"Моят цикъл в Париж приближава края си, осъзнавам това. Ние ще изчакаме и ще видим бъдещето ми. Аз все още имам една година в договора си. Аз нямам ясни идеи все още. Не зная как ще приключи всичко. Аз ще се концентрирам за края на сезона, искам да завърша добре. Трябва да опитам да спечеля шампионата и купите. 

"Разбира се Испания е опция заради езика и стила на игра. Аз мисля, че този сезон ще има много промени. Този сезон дойде спортния директор Антеро Енрике и той не успя да направи каквото искаше, защото трябваше да опознае тима. Ще има промени. Много играчи са с изтичащи договори. Клубът трябва да решава за тези играчи."

  Сподели
113