Испания спечели Евро 2024 (видео)


И. Ангелов

Испания спечели Евро 2024 (видео)

Испания и Англия завършиха европейското първенство с вълнуващ финален мач в Берлин, в края на който купата на състезанието попадна в ръцете на Испания, която триумфира на "Олимпиащадион" с 2:1. Това е четвърти триумф на "Ла Фурия" в състезанието в историята.

В първото полувреме и може би очаквано, двата отбора не предложиха твърде открит футбол, което доведе до 0:0 след 45 минути игра. Голямо положение може би бе една ситуация пред Хари Кейн, който бе блокиран от смела намеса на Родри, който напусна на почивката със сълзи на очите.

След паузата стана ясно и защо, тъй като Субименди се появи на мястото на опорния полузащитник, получил травма. Втората част и започна много по-силно за "Ла Фурия", след като Карвахал бързо изведе Ямал от дясно, той пусна топка в полето за Уилямс и диагонален удар през Пикфорд направи резултата 1:0.

Вместо англичаните да отговорят, до 55-ата минута Пикфорд още 2 пъти можеше да допусне от агресивни атаки на противника. Скоро "Трите лъва" превзеха терен и Саутгейт замени в 60-ата минута капитана Кейн с Оли Уоткинс, а малко след това Палмър замени Мейну.

Това даде резултат в 72-ата минута когато Сака напредна от дясно и върна за Белингам, той предостави назад към Палмър на дъгата и с левия си крак той пласира топката перфектно до гредата за 1:1. До края обаче Пикфорд бе по-зает да брани вратата си и след няколко героични спасявания срещу Ямал, той се пропука в 86-ата минута при едно ниско центриране на Кукурела от ляво, което намери Оярсабал на непосредствена близост и той насочи за 2:1.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
256