Испания ще вземе финала с Англия


И. Ангелов

Испания ще вземе финала с Англия

Испания - Англия 
Стадион: Олимпиащадион, Берлин 
Дата: 14.07.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 
Съдия: Франсоа Летешие, Франция

Европейското първенство за 2024 година стигна своя край, и тук в Берлин ще премерят сили два отбора, които не са се срещали от 2018 г. и Лигата на нациите на УЕФА, където Англия спечели с 3:2. Испания навлиза в срещата с шест поредни победи и само 3 допуснати гола във вратата си, от които 2 бяха от игра. Тимът посреща в състава наказаните в полуфиналите играчи за да се подсили допълнително.

Англия някак си достигна полуфиналната фаза без да впечатлява с умения и красива игра, но някои размествания на Гарет Саутгейт направиха тима му по-добър от нидерландския и той достигна втори пореден полуфинал на Евро, с надеждите този път да е успешен за разлика от последния случай срещу Италия. Задачата може би е по-трудна в този случай, защото насреща идва отборът с най-голям брой очаквани голове в състезанието (xG).

Откъм състави, за тима на Луис де ла Фуенте се завръщат наказаните Дани Карвахал и Робин Ле Норманд, които директно ще стартират в защитата. Начо и Навас ще загубят местата си. Педри остава аут с контузия и се очаква Дани Олмо да задържи титулярна позиция.

При Англия под въпрос е поставен Киеран Трипиър, който бе сменен на почивката последно от възстановилия се Люк Шоу. Саутгейт може да разчита и на феноменалните от пейката Оли Уоткинс и Иван Тоуни, които допринесоха за голове и класирането до тук след появите си макар за няколко минути на мястото на заменения Кейн.

Статистиката сочи, че Испания вкара по най-малко 2 гола на Англия в 4 поредни мача. Сега "Ла Фурия" дори изглежда още по-силна в нападение в сравнение с последните няколко години. Традиционно този мач продуцира голове, и в последните 3 поред видяхме средно над 2.5 гола.

Прогноза: Испания - Англия 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Уокър
Стоунс
Гуехи
Сака
Райс
Мейно
Шоу
Белингам
Фоден
Кейн
Мората
Уилямс
Олмо
Ямал
Руис
Родри
Кукурела
Карвахал
Лапорте
Норманд
   
Симон
 
Испания (Луис де ла Фуенте)

Обоснована прогноза: Испания - Англия 3:1

  Сподели
242