Куман: Приемаме Румъния много сериозно


Н. Гавазов

Куман: Приемаме Румъния много сериозно

Старши -треньорът на националния отбор на Нидерландия Роналд Куман сподели очакванията си за 1/8-финалния мач с Румъния на Европейското първенство през 2024 година. Отборите ще се срещнат във вторник, 2 юли. Началният сигнал за началото на мача ще прозвучи в 19:00 часа българско време.

"Ние сме горд народ. Обичаме да играем добър футбол и да побеждаваме. Знаем, че не винаги работи, но приемаме Румъния много сериозно. Ние знаем какво да очакваме. Знаем, че трябва да се подобрим в сравнение с последния мач и искаме да се подобрим. Последният мач бе разочароващ. Особено първото полувреме. Не играхме достатъчно агресивно. Фокусирахме се върху това и играчите свършиха добра работа на тренировките. Следващата стъпка е да го покажем в утрешния мач.

Последният двубой бе разочароващ. Особено първото полувреме. Не играхме достатъчно агресивно. Фокусирахме се върху това и играчите свършиха добра работа на тренировките. Следващата стъпка е да го покажем в утрешния мач. Няма значение кой е фаворитът. Всичко е лирика. Приемаме Румъния много сериозно и знаем, че трябва да играем по-добре от предишния мач. Винаги трябва да започваш от себе си“, заяви Куман.

Припомняме, че отборът на Румъния по допълнителни показатели стана победител в група Е с участието на националните отбори на Белгия, Словакия и Украйна, в която всички участници събраха по четири точки. Отборът на Нидерландия завърши трети в група D с четири точки, зад Австрия и Франция и пред Полша.

  Сподели
67