Давид Вия предположи докъде може да стигне Испания


Н. Гавазов

Давид Вия предположи докъде може да стигне Испания

Най-добрият голмайстор в историята на испанския национален отбор Давид Вия говори за потенциала на националния отбор в плейофите на Европейското първенство 2024.

"Мисля, че Испания може да стигне много далеч. Момчетата ни дават повод за гордост с представянето си. Радвам се, че сега отборът има реален шанс отново да спечели Европейското първенство. Вярвам в успеха на Испания, но има само един победител, ще бъде трудно да се постигне това. Да видим дали ще продължим в същия дух. Предстои мач с националния отбор на Грузия, който определено ще усложни живота на испанците. Трябва да вървим към целта от мач на мач“, заяви Вия.

Испанският национален отбор спечели девет точки и зае първо място в Квартет В. В груповата фаза Фурия Роха спечели срещу националните отбори на Италия, Хърватия и Албания. На 1/8-финалите на Европейското първенство националният отбор на Испания ще се срещне с Грузия.

Европейското първенство в Германия е от 14 юни до 14 юли. Настоящият шампион е отборът на Италия, който победи отбора на Англия на финала на Евро 2020 (1:1, 3:2 дузпи). Най-титулуваните евроотбори са Германия и Испания, които са печелили турнира по три пъти.

  Сподели
54