Якин: Италия има страхотни играчи


Н. Гавазов

Якин: Италия има страхотни играчи

Старши -треньорът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин говори за италианския национален отбор преди директния мач от 1/8-финалите на Европейското първенство в Германия.

"Италия има страхотно първенство, което наистина харесвам като стратегия и тактика. Техният национален отбор има страхотни играчи, ще бъде голямо предизвикателство. Гледаме себе си, но разбира се трябва да се съсредоточим и върху съперника, в зависимост от това какви са неговите силни и слаби страни. Те имат много различни възможности за игра, което ги прави опасни. Но и те ще помислят за нас. Ние сме в добра форма и сме непредвидими, така че ще се опитаме да научим нещо от този мач“, цитира Якин онлайн изданието Football Italia.

Швейцария започна представянето си на Евро 2024 с мачове в група А. След три изиграни кръга Швейцария зае второто място. Отборът на Мурат Якин събра пет точки. Отборът на Германия зае първо място със седем точки.

Италия започна в група B заедно с Испания, Хърватия и Албания. След три изиграни кръга италианският отбор спечели четири точки и зае второто място в класирането на група В.

  Сподели
43