Монтела: Борихме се до края


Н. Гавазов

Монтела: Борихме се до края

Старши-треньорът на националния отбор на Турция Винченцо Монтела коментира загубата с 3:0 от Португалия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2024.

"Би било добре да говорим предимно за мача. Като цяло, не мисля, че изиграхме лош двубой. Бяхме по-близо да отбележим гол в първите 20 минути на срещата. Но срещу такъв тип противници става много трудно, ако им позволиш те да ти вкарат първи.

А  след като пропуснахме гола, настана спад в увереността, в концентрацията. Постепенно се възстановихме, опитахме се да се върнем в мача, да демонстрираме духа си. Борихме се до края.

Мисля, че Португалия е един от най-добрите отбори в Европа и те го доказаха днес. На моменти не ни достигаше смелост, но това се случва на неопитни играчи в последния етап. Не бяхме фокусирани върху следващия мач, бяхме фокусирани върху този.

Напълно наясно съм, че когато си старши -треньор на националния отбор и нещата се объркат или крайният резултат е загуба, враг номер едно става треньорът. Но когато вземам решение или правя анализ за това, което ни предстои, се опитвам да се опирам на знанията и информацията, която имам за противника.

Наистина съжалявам за Арда Гюлер. Арда бе уморен и имаше риск от контузия, когато го включих в мача. Вкарах го, мислейки, че ще отбележим гол, когато бяхме тотална нула в предни позиции.

Вратарят Алтай пък се представи добре в мача с Италия. Той влезе на смяна в мача с Уелс и беше добър. Тази сутрин се събудихме с контузията на Мерт Гюнок, който пази в първата среща. Алтай също бе добър в мача с Германия. И тримата ни вратари са добри, така че не бива да се смята, че някой е провалил отбора", заяви Монтела.

  Сподели
88