Пикфорд повтори постижение от 34 г.


Н. Гавазов

Пикфорд повтори постижение от 34 г.

Завърши мачът от 1-ия кръг на груповата фаза на Европейското първенство, в който се срещнаха националните отбори на Сърбия и Англия. Срещата завърши с победа за отбора на Англия с резултат 1:0. Така вратарят на Евертън и Англия Джордан Пикфорд записа 10-ти "сух" мач за националния отбор на Европейско и Световно първенство.

Така англичанинът повтори рекорда на националния отбор по този показател, изравнявайки се с Питър Шилтън , който запази 10-ата си суха мрежа през 1990 г. на Световното първенство в Италия.

"Това е невероятно постижение, но аз не бих си приписвал всички заслуги само на себе си. Имам 11 човека, които ми помагат, а аз гледам да съм готов, когато те имат нужда от мен. Да се изравня с Питър Шилтън е голяма привилегия", заяви по този повод Пикфорд.

Евро 2024 се провежда в Германия от 14 юни до 14 юли. За 1/8-финалите продължават отборите, заели първо и второ място в груповата фаза, както и четиримата най-добри класирали се на трето място. Освен Сърбия и Англия, в група С са Словения и Дания.

  Сподели
63