Белгия ще се разправи със Словакия


И. Ангелов

Белгия ще се разправи със Словакия

Белгия - Словакия 
Стадион: Дойче Банк Парк, Франкфурт 
Дата: 17.06.2024 г. 
Час: 19:00 ч. 

Качеството в лагера на Белгия не изглежда на нивото от това, което наричахме "Златното поколение", което и не постигна успешни финали, но атакуващият потенциал остава все така впечатляващ и вечно зеленият Кевин Де Брюйне се показва в най-добра форма напоследък. "Червените дяволи" нямат поражение от онази загуба с 2:0 от Мароко през 2022 г.. на Световната купа.

Словакия се спряга за най-слаб в пета група на Евро 2024, но в тима се вижда опит от европейските първенства. В подготовката за турнира тимът набра увереност с победи над Сан Марино и Уелс, и тук ще се цели изненада на опитната защита на противника.

Откъм състави, вратарят Тибо Куртоа не попадна в тима и се очаква Кастийлс да пази за тима. Ян Фертонген вероятно ще получи ролята на опитния бранител в средата до Фаес, между Кастан и Теате.

При символичния гост централният бранител Денис Вавро е поставен под въпрос за първия мач в турнира. Очаква се все пак Франческо Калцона да не изненадва и да заложи на типичния си отбор.

Белгия има много повече качество и класа от съперника, както и от повечето от отборите в цялото състезание. Очаква се лесен старт за самочувствието на отбора.

Прогноза: Белгия - Словакия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Словакия (Франческо Калцона)
 
Дубравка
   
Вавро
Шкриняр
Пекарик
Ханко
Лоботка
Куцка
Дуда
Хараслин
Бозеник
Суслов
Доку
Лукаку
Тросар
Мангала
Брюйне
Онана
Кастан
Теате
Фертонген
Фаес
   
Кастийлс
 
Белгия (Доменико Тедеско)

Обоснована прогноза: Белгия - Словакия 3:0

  Сподели
206