Кейн: Този отбор е един от най-добрите, който сме имали


Н. Гавазов

Кейн: Този отбор е един от най-добрите, който сме имали

Английският нападател Хари Кейн говори за започващото Европейско първенство през 2024 г. в Германия.

Турнирът ще започне на 14 юни и ще продължи до 14 юли. Англичаните ще играят в група С с отборите на Словения, Дания и Сърбия.

"Развълнуван съм. Винаги се чувстваш развълнуван в такива моменти, особено когато пристигнеш в страната домакин, настаниш се в хотел и започнеш да оглеждаш къде има всичко. Но в момента всички са съвсем спокойни, въпреки че изпитват приятно очакване.

Да бъда капитан на Англия е може би най-голямата привилегия, която мога да имам като играч. И никога няма да го приема за даденост. Това е уникално чувство. За мен е голяма чест да бъда капитан на голям турнир за четвърти път. Имахме полуфинал, финал и четвъртфинал, така че се надявам този път да спечелим трофея.

Мисля, че този отбор е един от най-добрите, ако не и най-добрият, който сме имали по отношение на формата и сезона, който много от нашите играчи са имали. Имаме много млади и талантливи играчи, които нямат страх и просто искат да излязат на терена и да играят“, заяви Кейн.

На предишното Европейско първенство 2020 отборът на Англия стигна до финала на турнира, където загуби от тима на Италия с резултат 1:1 (2:3 дузпи).

  Сподели
60