Равен, дузпи и Италия на финал през Испания (видео)


И. Ангелов

Равен, дузпи и Италия на финал през Испания (видео)

Италия и Испания се срещнаха на "Уембли" за първия полуфинал от Евро 2020. Днес двата тима си вкараха по един гол във второто полувреме за 1:1 в редовното време, като в продълженията голове нямаше и се стигна до дузпи. Тук Италия надделя и ще играе финал срещу победителя от срещата между Англия и Дания.

В първото полувреме тимът на Луис Енрике изглеждаше по-опасно, като Торес бе близо до гол и Олмо принуди Донарума да спасява. Италия завърши със само един удар от Емерсон от труден ъгъл в гредата точно преди паузата.

След почивката обаче Италия поведе в 60-ата минута когато Донарума започна една контра, топката стигна до атаката, където Лапорте спря Имобиле и топката попадна в Киеза, а той завъртя топката покрай Гарсия в далечния ъгъл за 1:0. С гола Италия стана вторият отбор в историята на европейските първенства, в който 5 човека вкарват поне по 2 гола след Франция през 2000 г. (Киеза, Инсине, Имобиле, Локатели, Пешина).

След гола на "Скуадра Адзура" Луис Енрике веднага включи Мората в игра на мястото на Френа Торес, и имено той в 80-ата минута бе изведен от Олмо сам срещу Донарума за лесен удар през вратаря и 1:1, с което срещата стигна продълженията. Попадението стана и историческо за Мората, който прескочи Фернандо Торес (5 гола) за да стане топ-реализаторът на Испания в европейски първенства.

В продълженията Испания остана по-активна и затвърди вечната си статистика без загуба в продължения. Стигна се обаче до дузпи, където

1.Симон хвана ъгъла и спаси дузпата на Локатели - 1:1;
2. Дани Олмо стреля високо над вратата на Донарума - 1:1;
3. Белоти вкара с мощен удар в ъгъла, избран от Симон - 2:1;
4. Жерар Морено вкара над плонжа на Донарума - 2:2;
5. Бонучи прати Симон в грешна посока - 3:2;
6. Тиаго прати Донарума в другия ъгъл за 3:3;
7. Бернардески вкара безпощадно в сглобката до лявата греда за 4:3;
8. Алваро Мората изпълни слабо и Донарума спаси - 4:3;
9. Жоржиньо изпълни с типичния си подскок и прати Симон в другия ъгъл за победата - 5:3. 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
429