Дузпи решиха Швейцария да продължи през Франция (видео)


И. Ангелов

Дузпи решиха Швейцария да продължи през Франция (видео)

Франция и Швейцария се срещнаха в Букурещ днес за да разрешат спора в поредния осминафинал на Евро 2020. На "Арена Национала" Швейцария поведе, но пропусна дузпа и позволи обрат, преди да се върне в 90-ата минута до 3:3 срещу световния шампион. След изиграни продължения и дузпи напред продължи Швейцария, която ще играе с Испания на 1/4 финал.

След само 15 минути игра днес изненадата бе факт когато Зубер от ляво намери Сеферович на втория етаж и с глава той матира Лорис за 1:0. До почивката Франция изглежда не намери ритъма си, което доведе до смяна на Ленгле на почивката и включване на Коман.

В 52-ата минута обаче ВАР корекция отсъди дузпа за Швейцария, която Родригез изпълни лошо и Лорис спаси. Това положение може би деморализира символичния гост, който позволи обрат за минута. Първо в 57-ата минута Мбапе намери Бензема на дузпата и с атрактивно овладяване и удар той изравни за 1:1.

Веднага след това Франция се хвърли отново напред и когато удар на Гризман бе избит нависоко към втората греда, Бензема отново бе там да завърши с глава за 2:1. В 75-ата минута Погба почти реши спора когато от дистанция заби топката право в ъгъла на вратата за 3:1.

Надежда върна отново Сеферович в 81-ата минута, когато с мощен удар с глава завърши центриране на Мбабу. Това вдъхнови тима за късен натиск, който се материализира в 90-ата минута пред Гавранович, намерен на дъгата от Джака за нисък удар далеч от Лорис и 3:3. В добавеното време Франция отново натисна, но в последната секунда Кингсли Коман с прекрасно отиграване бе лишен от гола от горната греда, след което стигнахме до продължения.

Двата тима имаха своите възможности в продълженията, но умората си личеше и от двете страни, като редица играчи получиха и травми и завършиха накуцвайки. Стигна се до дузпи, където:

1.Марио Гавранович с мощен удар даде аванс на Швейцария - 4:3;
2. Пол Погба с перфектно и силно изпълнение в ъгъла изравни - 4:4;
3. Фабиан Шар прати Лорис в грешна посока за 5:4;
4. Оливие Жиру прати Зомер в грешна посока за 5:5;
5. Мануел Аканджи заблуди Лорис и уверено вкара с нисък удар за 6:5;
6. Маркюс Тюрам вкара в ъгъла, уловен от Зомер с качествен удар за 6:6;
7. Варгас стреля в обсега на Лорис, но топката премина през ръката му за 7:6;
8. Кимпембе с мощен удар в ъгъла на Зомер изравни за 7:7;
9. Мехмеди прати Лорис в грешна посока за 8:7;
10. Килиан Мбапе стреля в обсега на Зомер, който изби и донесе победа за Швейцария.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
296