Саутгейт: Готови сме за големите отбори


Н. Гавазов

Саутгейт: Готови сме за големите отбори

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт изрази увереност, че играчите му ще бъдат готови да се изправят срещу големите отбори в плейофите на Евро 2020.

Въпреки някои критики по време на турнира, британците отиват на 1/8-финалите от първото място в четворката и без нито един пропуснат гол в груповата фаза.

В първия кръг на плейофите британците ще играят с втория отбор от група F: Франция, Португалия или Германия. Саутгейт обаче е готов за всяка възможност, заявявайки го след победа с 0: 1 над Чехия.

"В лицето на хърватите и чехите играхме срещу два противника на много добро ниво, а Шотландия е доста уникално изживяване за нашите играчи.

Предстоят предизвикателни мачове. Очакват ни световни шампиони, европейски шампиони или Германия, която изглежда се завръща в предишната си мощ.

Обаче знаем това от 18 месеца. Хубавото е, че все още се подобряваме. Всички ни възприемат като труден противник.

Днес предоставихме игрови минути на важни играчи. Дълбочината на отбора е важна. Важно е да можем да направим някои промени, защото сме малко уморени", заяви Саутгейт.

Гарет каза още, че се надява на по-нататъшния прогрес на отбора си по време на турнира.

"Със сигурност ще прибавим  още. Бяхме леко сковани, но на моменти се показахме като добър отбор. Ще се подобрим още.

Все още не сме вкарвали след статични положения. Знам, че хората се смееха за това как вкарваме само след статични положения, но това е най-важното в големите мачове и трябва да използваме това умение.

Искахме да спечелим групата, искахме да останем на "Уембли", а утре ще видим с кого ще играем", каза още треньорът.

  Сподели
138