Льов: Страхотно представяне


Н. Гавазов

Льов: Страхотно представяне

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов коментира победата с 4:2 над Португалия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Като цяло това бе страхотно представяне. Страхотно отношение. Имаше много темпо от самото начало. Очаквах да подобрим нещата, които не направихме толкова добре срещу Франция. Говорихме за някои неща през последните дни. Все още търсим баланс след загубата от Франция и знаехме, че трябва да добавим скорост, за да създадем повече шансове. Борихме се блестящо и показахме страхотен морал. Имахме много добри атаки срещу наистина силен противник", заяви Льов.

"Ние отчаяно се нуждаехме от тези три точки и отново държим съдбата в собствените си ръце. Но не бива да губим концентрация, защото Унгария е много неудобен съперник. Много аспекти от нашата игра бяха добри днес, но имаше и някои неща, които трябва да подобрим значително. Някои от нашите атаки бяха наистина отлични тази вечер", коментира нападателят Томас Мюлер.

"Тази победа означава всичко за мен. Целият отбор днес беше едно цяло и ние се наградихме като отборен дух", заяви защитникът Робин Госенс.

"Според моето мнение срещата с Франция не беше толкова лоша, играхме добър футбол. Днес имахме повече шансове и действахме по-офанзивно. Тази вечер можем да бъдем щастливи, но ни предстои нов голям мач. Трябва да продължим така", съобщи нападателят Кай Хавертц.

"Играхме добре, бяхме отдадени. Имаше грешки както в защита, така и в атака, но стяхме по-добре от мача със Словакия. Защо? Мисля, че в първия мач опитахме да играем твърде директен футбол и да създаваме положения. Бяхме съсредоточени върху това, но така други неща не сработиха. Сега бяхме запознати със силните страни на Испания, знаехме, че трябва повече да внимаваме в защита и се справихме доста добре. Просто нещата този път се получиха. Не сме фаворити в мача срещу Швеция. Скандинавците имат добър отбор с добри играчи и няма да ни е никак лесно. Но ще се подготвим добре. Смятам, че днешният мач с Испания ни бе от голяма полза", коментира нападателят Роберт  Левандовски.

  Сподели
137