И Португалия ще надиграе Германия


И. Ангелов

И Португалия ще надиграе Германия

Португалия - Германия
Стадион: Алианц Арена, Мюнхен
Дата: 19.06.2021 г.
Час: 21:00 ч.

Португалия поведе "Групата на смъртта" след първия кръг и срещата на гости в Унгария, където до 84-ата минута не успяваше да достигне до гол, но в крайна сметка двубоят завърши при 3:0. Кристиано Роналдо реализира два пъти и счупи редица изключителни рекорди, тимът му се справи с напрежението от препълнен стадион привърженици, настроени против шампиона, и настроението преди тази важна втора среща ще е на ниво.

Германия загуби първата си среща в Евро 2020 и това се случи за първи път в историята на тима в европейски първенства. Изпращането на Йоахим Льов не стартира перфектно след загубата с 1:0 от Франция, а за капак тя дойде след автогол, отново прецедентен за бундестима в историята на тези турнири.

Откъм състави, при Португалия Жоао Кансело напусна тима с коронавирус и бе заменен от Семедо, който не се справи по най-добър начин със задачата си. Възможно е да видим Диого Далот на позицията на краен бранител в този случай. Диого Жота пропусна редица добри ситуации и получи ниска оценка за представянето си с Унгария, като веднага след напускането му тимът започна да вкарва, като именно заменилият го в игра Рафа отчете 3 асистенции.

Йоахим Льов постави Матиас Гинтер и Жонас Хофман под въпрос заедно с Леон Горецка. Възможно е Антонио Рудигер да има неприятности след като в срещата с Франция захапа в една ситуация Пол Погба, за което остана ненаказан на терена.

Португалия избегна загубата в 22 от последните 23 срещи в европейските първенства. В последните 3 мача тимът не допусна гол, и вкара поне по 2 в 6 от последните 7 срещи.

Това е първа среща между тези отбори от Световната купа през 2014 г. когато Германия спечели с 4:0 благодарение на хетрик от Томас Мюлер. Тогава обаче германците спечелиха онзи турнир, а в настоящия случай шампион е Португалия след Евро 2016. Ако се съди от срещата с Франция, то този резултат трудно ще се повтори, като в нападение бундестима не предложи достатъчно, изглежда разчитайки прекалено много на Серж Гнабри, може би един от малкото играчи, заслужаващи отново мястото си като титуляр.

Прогноза: Португалия - Германия 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Германия (Йоахим Льов)
 
Нойер
   
Джан
Хумелс
Рудигер
Кимих
Гюндоган
Кроос
Госенс
Мюлер
Гнабри
Сане
Силва
Роналдо
Бруно
Рафа
Санчес
Карвальо
Герейро
Семедо
Диаш
Пепе
   
Патрисио
 
Португалия (Фернандо Сантош)

Обоснована прогноза: Португалия - Германия 1:0

  Сподели
274