Красив автогол носи победа на Франция над Германия (видео)


И. Ангелов

Красив автогол носи победа на Франция над Германия (видео)

Франция и Германия се срещнаха на "Алианц Арена" в Мюнхен днес във втората среща от шеста група на Евро 2020. След по-ранната победа на Португалия с 3:0 над Унгария, сега Франция постигна минимален успех и ще заеме второто място след 1:0 над бундестима.

В 20-ата минута днес Погба намери Хернендез от ляво и той центрира към Мбапе. Топката обаче пресече Хумелс, който сякаш нарочно с перфектно воле насочи кълбото в ъгъла на вратата за 1:0 през Нойер. Това бе първи автогол за Германия в европейски първенства откакто такива се играят.

След почивката срещата бе много отворена и положения имаше пред двете врати. В 51-ата минута Рабио нацели гредата. Последва опасен удар на Гнабри с глава и напрежението остана доста време пред вратата на Лорис. 

Франция използваше контри и бързият Мбапе за да затрудни съперника, като в 79-ата минута той се откъсна от Хумелс преди да бъде препънат от него в полето, което бе отсъдено като чисто влизане. В 85-ата минута пък при нова контра Бензема вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
252