ПСЖ - Гингам: Не очаквайте повторение на миналогодишния мач


Н. Гавазов

ПСЖ - Гингам: Не очаквайте повторение на миналогодишния мач

ПСЖ - Гингам
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 22.09.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Франк Шнайдер

В средата на седмицата във Франция ще се проведат няколко мача от седмия кръг на Лига 1. По принцип френското първенство е далече от скандалите и от специалното внимание на пресата, както е в Англия, Италия и Испания, но двубоят на "Велодром" през уикенда стана главен повод погледът на футболна Европа да бъде насочен към Франция. Поради това може би е много добре за престижа на Лига 1, че междинният кръг идва само две денонощия след скандала в мача между Марсилия и Лион.

Още повече това важи за феновете на колектива на Лоран Блан, тъй като многомилионната селекция на ПСЖ отново накара да се заговори за отбора. През уикенда столичани не успяха да победят скромния тим на Реймс, като Кавани с точен удар в 84-та минута успя да изравни, а това е второ поредно равенство на шампионите във вътрешното първенство. Така интригата за титлата в Лига 1 се завърна и сега вече разликата между лидера ПСЖ и близките преследвачи е само точка.

Гост на парижани е скромният Гингам, който през миналата година преживя истинска катастрофа тук (загуба с 6:0) и който започна новата кампания с три поредни поражения. Колективът от Бретан обаче възкръсна малко преди международната пауза, когато изненадващо победи Олимпик Марсилия с 2:0. След това бяха повалени Ница и Газелек Аячо, което изпрати Гингам на 8-мо място в класирането, на три точки от зоната на евротурнирите.

Домакините са без Орие, Давид Луис и Рабио. За гостите няма да играят Бака и Левеке.

Поглеждайки към коефициентите, категоричен победител в този мач е ПСЖ. Тази среща обаче не ви ли напомня на Реал Мадрид - Гранада през уикенда? През миналия сезон гранадци също катастрофираха на "Бернабеу", но през уикенда бяха близо до изненадата и вероятно щяха да измъкнат нещо, ако не бяха някои съдийски решения в техен ущърб. Възможно ли е сега Гингам да изненада? Наистина, гостите не разполагат с качеството на състава, който има столичани, но първо, бретанци се намират в добра форма и дух, освен това са се поучили от миналогодишното фиаско и едва ли ще допуснат същите грешки. Не на последно място Гингам ще е амбициран да си върне за тежката загуба, макар това да бъде и само спечелена точка. Съветът ни е много внимателно да се подходи към тази среща, като вероятно по-смелите биха потърсили изненадата с един "Х".

Прогноза: ПСЖ - Гингам 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212