Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 03.04 - 06.04


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 03.04 - 06.04

Европейският уикенд продължи да радва почитателите на качествения футбол, носейки на едни радост, а на други тъга. В Англия Ливърпул продължи да се отдалечава от топ 4, а Кристъл Палас продължи да твори чудеса. В Испания Роналдо вкара пет гола на една от най-слабите защити в Примера, но това не намалява постижението на португалеца. На другия полюс бе Лионел Меси, който си позволи да отправи ругатни към главния съдия в мача със Селта и сега само остава да се надяваме, че примерът на аржентинеца няма да бъде последван от младите му почитатели. В Италия римските отбори се закрепиха е топ 3, в Германия Байер набира скорост, а във Франция ПСЖ прекърши надеждите на Марсилия за титла

Представяме ви: Dream Team за 03.04 - 06.04. Тактическа постройка 4-4-2.



ВРАТАР

Роман Бюрки (Фрайбург)

През миналата седмица швейцарецът бе в конкуренция със своя сънародник Зомер за вратар на нашия отбор, но този път нямаме никакви съмнения, че Роман Бюрки отново трябва да застане на вратата. Стражът на Фрайбург буквално спаси своите в мача с Кьолн, извършвайки шест спасявания и три пъти улавяйки топката след центрирания. Освен това Роман много умело ръководеше отбраната на своите и напълно заслужено бе избран за играч на мача.


Подгласници: Кости (Рен)




ЗАЩИТА


Щефан Лихтщайнер (Ювентус)

Десният защитник на Ювентус отдавна е доказал, че може да играе и на фланга на полузащитата, така че появата на швейцареца в тази зона в мача с Емполи не бива да ни изненадва. Както и добрата игра на Щефан. Футболистът бе най-активен от съотборниците си, постоянно създавайки напрежение в половината на съперника, освен това Лихтщайнер спечели всички единоборства в своята зона и по такъв начин лиши от работа Бардзали. С добрата си игра Щефан помогна на торинци да запишат поредния успех и да направят още една крачка към титлата.



Хесус Гамес (Атлетико)

Много здрав мач направи защитника на шампионите срещу Кордоба. Наистина, най-слабият отбор в Примера не е кой знае какъв критерии за проверка на класата на даден играч, но не може да оставим без внимание факта, че Гамес раздаде пасове със 100% точност, спечели всичките си единоборства и пет пъти изнесе топката от наказателното си поле.

 



Фил Ягиелка (Евертън)

Евертън победи с 1:0 доскорошния хит на сезона Саутхемптън и по такъв начин "карамелите" не само, че записаха трети пореден успех, но и започнаха да се приближават към първата половина на таблицата в класирането, където, впрочем им е мястото. В герой на срещата със "светците" се превърна Ягиелка, който отбеляза единственото попадение в мача. Също така бранителят блокира един удар и 12 пъти изнесе топката в половината на противника.

 


Мартин Кели (Кристъл Палас)

Лондончани изненадващо победиха шампиона с 2:1, като похвала заслужават всички от Палас: от мениджъра Алън Прдю, до резервите. Ние обаче ще отделим специално внимание на левия бранител на "орлите" Мартин Кели, който напълно надигра Хесус Навас и Бакари Саня и на практика неутрализира десния фланг на гостите. Освен това Мартин често помагаше на централните бранители в борбата им със Серхио Агуеро и изобщо с цялостната си игра заслужи една от най-високите оценки от 22-та на терена.

Подгласници: Родригес (Волфсбург), Мустафи (Валенсия), Манолас (Рома).



ПОЛУЗАЩИТА

Андер Ерера (Манчестър Юнайтед)

Луис ван Гаал заяви след мача с Астън Вила, че е разцелувал Ерера. Напълно сме склонни да вярваме на холандеца, който е намерил нестандартен начин да благодари на своя подчинен за добрата му игра. Иначе, испанецът заслужава поздравления и това се вижда от статистиката: 97% точност на паса, 6 изнесени топки, два чисти шпагата, едно опасно положение и два гола.



Еден Азар (Челси)

Белгиецът бе основната причина Челси да спечели трите точки срещу коравия Стоук Сити и да запази преднината си на върха. Азар изигра един от най-добрите си мачове през този сезон, вкарвайки гол, асистирайки за победното попадение и създавайки 4 опасни ситуации пред вратата на "грънчарите".


Гонсало Кастро (Байер Леверкузен)

Вероятно почитателите на испанския футбол ще попитат защо в нашия отбор отсъстват, например, Гарет Бейл или Хамес Родригес, но истината е, че Реал игра срещу една от най-слабите защити в Примера, а и Гранда изглеждаше като отбора само през първите 20 минути. Съвсем друг бе мачът Байер - Хамбургер, в който "динозаврите" се бореха до последно, но така или иначе не успяха да се спасят от погрома на набралия скорост свой противник. В герой се превърна Кастро - германецът вкара два гола, записа асистенция и внимание... създаде десет положения за гол пред вратата на северняците.


Алексис Санчес (Асренал)

Арсенал напълно заслужено победи Ливърпул през уикенда и така хората на Арсен Венгер успяха да стъпят на второто място в таблицата на Висшата лига. Дербито с вицешампиона пък бе поредното доказателство защо френският мениджър привлече в състава си Алексис Санчес. Чилиецът създаваше най-много проблеми на неориентираната противникова защита, а с бързината и пробивите си бе в основата на цели 6 опасни положения за гол. Отделно от всичко това Санчес вкара гол и асистира за друг, с което бе избран за играч на мача и напълно заслужено попада в нашия състав.

 

Подгласници: Рамзи (Арсенал), Бейл и Родригес (Реал Мадрид), Херман (Борусия М'гладбах).



НАПАДЕНИЕ


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Петте гола на Роналдо в мача с Гранада автоматично правят португалеца част от нашия отбор за тази седмица. Само ще допълним, че в този двубой Кристиано 17 пъти докосна топката в наказателното поле на противника, всеки път предизвиквайки паника сред защитниците на гостуващия отбор


Чарли Остин (КПР)

Нападателят на КПР просто даде глътка въздух на отбора си през уикенда, а на феновете надежда, че все пак тимът ще оцелее в жестоката битка за запазване на елитния си статут. Лондончани постигнаха изненадваща победа при гостуването си на УБА, като в герой се превърна именно Чарли Остин. Нападателят вкара гол и асистира за друг, а трите точки и снощното равенство срещу Астън Вила (отново гол на Остин) доближиха КПР на два пункта от спасителния бряг.


Подгласници: Майга (Мец), Кислинг (Байер).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Алън Пардю (Кристъл Палас)

Някои читатели може би няма да се съгласят с нашия избор, но няма как да пренебрегнем Алън Пардю, който не спира да впечатлява с работата си в Палас. През този кръг "орлите" повалиха не кой да е, а шампиона на страната, като през всичките 90 минути лондончани не спряха да се бият срещу богатия си съперник, връщайки ни към времената, когато парите не бяха от толкова голямо значение във футбола. Успехът на Палас бе трети пореден, а отборът вече се намира на точка от заветните 40 пункта. Някой има ли съмнения, че през следващия сезон Кристъл Палас отново ще играе в елита?

 

  Сподели
187