Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (04.01 - 11.01)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (04.01 - 11.01)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. В нашия избор този път се спряхме само на шампионатите на Англия, Испания и Италия, тъй като в Германия и Франция почиваха


Представяме Ви: Dream-Team за периода 04.01. - 11.01. Тактическата схема е 3-4-3.

ВРАТАР

Джо Харт (Бирмингам)

От ръководството на Манчестър Сити съобщиха, че вдигат двойно заплата на своя вратар, въпреки, че вероятността да продължи да играе под наем в друг клуб е голяма. Причината е великолепната форма в която се намира и блестящите му изяви. Заговори се дори за привличането му в националният отбор на Англия, а поредният си силен мач 23 годишният си вратар направи срещу шампионите. Още в 5 минута се наложи да спасява отбора си, а само три минути по-късно отново се намеси. В 24 минута остана очи в очи срещу Уейн Руни, но успя да опази вратата си. Спокойно можем да кажем, че добрите изяви на вратаря лишиха Юнайтед от трите точки, което ни дава основание да го изберем в нашия отбор на седмицата.


ЗАЩИТА

Жуан (Рома)


В срещата между Рома и Киево, бразилският защитник на "джалоросите" показа с играта си на всички присъстващи на стадиона, защо спортният директор на клуба Даниеле Праде заяви в навечерието на трнсферния прозорец, че Жуан е важен играч и няма да бъде продаван на никаква цена. След като поведоха още в първата минута срещу гостите от Киево, в 11 минута домакините останаха с човек по-малко, след като вратарят Дони бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. Киево натиснаха и пренесоха играта в полето на римския отбор. И тук блеснаха качествата на бразилеца, който не даде пиле да прехвръкне през своята зона и внесе много увереност сред колегите си, с което отчая нападателите на Киево. Като изключим ранния гол, заслуга за победата имат защитниците на "вълците", най-добрият от които бе именно Жуан.

Алесандро Неста (Милан)

Централният защитник на Милан Алесандро Неста обезличи напълно Диего от Ювентус с което максимално затрудни атаките на "бианконерите". Задачата на футболиста на Юве бе много важна: той трябваше да подсигурява тримата нападатели и да се включва в атаките от втора линия , вклинявайки се между Амаури и Маркизио. Да, но там бе Неста, който го неутрализира и с това провали плановете на Ферара. Освен това защитникът се справи и с Амаури, като дори му заработи жълт картон, помагаше през цялото време на Абате, а първия пирон в ковчега на Ювентус бе забит в 29 минута с гол именно на Неста. Ние не се двуомяхме изобщо дали трябв ада бъде включен в нашия отбор за седмицата.

Карлос Марчена (Валенсия)

Треньорът на Валенсия Унай Емери много интересно разположи в игровата си схема централният си защитник Карлос Марчена: отдясно, пред защитниците Салтор и Наваро, но бранителят се справи блестящо с непривичната си рола. Освен, че подпомагаше защитата си в тази зона и отказа бързо Момо и Мичел от домакините да атакуват през нея, той много активно подпомагаше и атаките на Хоакин и Силва, и подсигуряваше гърбовете им. На всичкото отгоре вкара и гол в 69 минута, с което победата на Валенсия стана категорична. Ние пък го номинирахме в нашия отбор на седмицата.

ПОЛУЗАЩИТА

 

 

Серхио Каналес (Расинг Сантандер)

18 годишният Каналес има едва три мача като титуляр в своя отбор през настоящия сезон, но само забележете: два пъти вече е избиран в символичният отбор на кръга в Ла Лига. За това и Хорхе Валдано се е срещнал с бащата и мениджър на играча и го е уверил, че от Реал Мадрид ще направят подходяща оферта за полузащитника. Отделно от това Челси също си точат зъбите, интерес проявяват и от Арсенал, Манчестър Сити и Барселона - все европейски грандове. И има защо: при гостуването си на „Рамон Санчес Писхуан", където в началото на сезона Реал бе шамаросан, отборът на Сантандер постигна победа в основата на която стоеше освен непоколебимата защита на гостите, но и 18 годишния Каналес. Младата надежда зае позиция зад Серано, Хиско и Мунитес и от втора линия атаките му бяха зашеметяващи, а още по-зашеметяващ бе вторият му гол с който парализира както Палоп, така и Ескюде и Лоло. Два отбелязани гола, уверени действия срещу батковците и овациите на специалистие. Какво повече може да иска човек за да бъде включен Каналес в символичния отбор на Futbol - TV?

 

Денилсон (Арсенал)

Опорният халф на „артилеристите" се справи блестящо в срещата на своя отбор срещу Евертън. Показа отлично взаимодействие с Рамзи и Диаби, но за жалост, точните му подавания не бяха оползотворени от Да Силва, Аршавин и Насри. Почти всички атаки започваха от бразилеца, а в 28 минута той направи това което нападателите на Арсенал не успяха - отбеляза гол след удар извън накзателното поле.

 

Уесли Снайдер ( Интер)

Холандецът вкара два гола в срещата на своя отбор срещу Сиена. Великолепен бе пасът му и към Милито, след което нападателят изравни резултата. През цялото време Уесли бе най-опасният играч за защитниците на Сиена и съвсем закономерно получи най-висока оценка за представянето си. Упоритостта му и постоянството по време на мача не останаха незабелязани и от италианските специалисти, които го определиха за най-добрия полузащитник на кръга.

 


Хосе Антонио Рейес (Атлетико Мадрид)


Това е един играч, който не бе вкарвал гол в Ла Лига от 17 юни 2007 година когато играеше още за Реал Мадрид. В 58 минута на срещата срещу Валядолид, Рейес със много красив мигновен шут оформи класическото 3:0 за своя отбор, с което откри головата си сметка за настоящия сезон. Но не само това е причината да го номинираме. Крилото на „дюшекчиите" показа отлично взаимодействие и разбирателство с Форлан и Хурадо, бе в основата на няколко опасни атаки на своя отбор, преминаваше си през Лопес както си иска и му заработи картон в 52 минута. Съвсем закономерно бе избран за най-добър футболист от отбора постигнал зашеметяваща победа с 4:0 като гост.

 

 


НАПАДАТЕЛИ

 


Карлос Тевес (Манчестър Сити)


В срещата между Манчестър Сити и Блекбърн, отново сякаш дяволът се беше вселил в аржентинския нападател, който наниза три гола и през цялото време не спря да тормози отбраната на гостите. С трите си попадения, Тевес оформи головата си сметка от началото на сезона на 15 във всички турнири. Това прави с един гол повече от бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Забележително!

 


Роналдиньо (Милан)

За пореден път бразилецът бе архитектът и лидер на Милан при негова победа. И то каква ! - да дойдеш и да победиш Ювентус на неговия стадион с 3:0! Наистина знаменателно. А когато си отбелязал и два гола нещата стават изключителни.

 

 

Лионел Меси (Барселона)


Аржентинецът вкара три гола за победата на Барселона с 5:0 като гост на Тенерифе, като този успех запази аванса на каталунците от 2 точки пред Реал (М). 22 годишният феномен направи изключителен мач, а голът му в 75 минута бе под номер 99 за „блаугранас".

 


Старши треньор

Марко Жанпаоло (Сиена)

Спокойно можехме да изберем за треньор някой от големите имена като Манчини, Гурдиола или Леонардо. Но когато имаш добри футболисти под ръка е лесно да победиш отбори като Тенерифе, Майорка или дори гостуване на Валядолид. Проблема е да излезеш като аутсайдер и последен в класирането и почти да орезилиш шампиона на неговия терен. Жанпаоло предприе един смел ход: излезе срещу Интер с трима нападатели и максимално затрудни своите домакини. А по-важното е, че успя в психологически план да изправи своите момчета след загубата в предишния кръг с 1:5 от Фиорентина.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
281