Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 29.01 - 02.02


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 29.01 - 02.02

Жозе Моуриньо, в отсъствието на Диего Коща и Сеск Фабрегас, предпочете да не рискува срещу Манчестър Сити и да запази статуквото в битката за титлата. В Германия, на старта на втората част на сезона, Байерн Мюнхен претърпя истински крах от своя конкурент, но засега не може да твърдим, че интригата за титлата се е завърнала. В Италия Интер продължи да потъва, а Манчини не спира да говори за това, как е работил в Турция и Англия. Относно битката за Скудетото - тя приключи в неделя вечер на "Олимпико", след като Рома не успя да победи Емполи. Във Франция 6 от 10 срещи завършиха наравно, а в Испания, по традиция фаворитите си взеха своето, като малко по-голяма бе интригата в мача на Барселона.

Представяме ви: Dream Team за 29.01 -02.02. Тактическа постройка 4-5-1.



ВРАТАР

Хулиан Куеста (Алмерия)

Алмерия победи Хетафе с 1:0 и напусна зоната на изпадащите в Примера дивисион, за което трябва да благодари на автора на единствения гол Едгар Мендес и на 23-годишния вратар Хулиеан Куеста. Вратарят направи седем великолепни спасявания и три пъти улови топката след центрирания.

 


Подгласници: Оспина (Арсенал)




ЗАЩИТА


Масадио Аидара (Нюкасъл)

22-годишният французин в мача с Хъл Сити се появи само за 11 път на терена през този сезон, но напълно се възползва от своя шанс и заслужено бе избран за играч на мача. Аидара пресече шест топки, спечели всичките единоборства в своята зона и се отчете с асистенция.



Теодор Гебре Селасие (Вердер)

Вердер победи Херта с 2:0, за което голяма заслуга има десният защитник на бременци Гебре Селасие. Чешкият национал създаде четири положения за гол, отчете се с асистенция и помогна на тима си с пет изнесени топки от наказателното поле.




Ашли Уилямс (Суонзи)

През уикенда "лебедите" постигнаха сензационна победа на терена на Саутхемптън, като герой на мача (и играч) стана централният защитник на гостите Ашли Уилямс. 30-годишният уелсец не загуби нито едно единоборство, освен това на два пъти изчисти топката от голлинията.

 

Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Ветеранът на Реал направи един от най-добрите си мачове за Реал през сезона. Столичани победиха баските от Сан Себастиан с 4:1, като Рамос се отчете с гол в 37-та минута, овен това защитникът пет пъти изнесе топката от наказателното поле.

 

Подгласници: Ван Ааанхолт (Съндърланд), Ягиелка (Съндърланд), Гамберини (Киево), Морел (Олимпик Марсилия).



ПОЛУЗАЩИТА

Дейли Блинд (Манчестър Юнайтед)

Холандският национал стана играч на мача Манчестър Юнайтед - Лестър. Отначало Блинд помогна на Робин ван Перси да открие резултата в мача, а след това принуди Морган да си отбележи автогол. Освен това, Блинд показа 93% точност при подаванията.



Селсо Борхес (Депортиво)

Борхес пристигна в Депортиво от АИК в средата на миналия месец и вече е любимец на местните фенове. В петък полузащитникът дебютира за новия си отбор и еднолично донесе победата срещу Райо Валекано, отбелязвайки и двата гола за своите.


Санти Касорла (Арсенал)

Спокойно може да кажем, че това е играчът на уикенда. В мача с Астън Вила, в който лондончани изпепелиха противника си, испанецът се отчете с гол и две аситенции.


Пабло де Бласи (Майнц 05)

Още един футболист, който в буквалния смисъл на думата сам спечели мача за своите. В двубоя с коравия Падерборн аржентинецът не показа чак такова голямо майсторство като своя колега от Арсенал Санти Касорла, но се отчете с гол и две асистенции.


Кевин де Брюйн (Волфсбург)

Волфсбург унизи шампиона с 4:1, а в герой на срещата се превърна 23-годишното белгийско крило на "вълците". Най-напред Де Брюйн асистира за откриването на резултата, а след почивката лично се захвана с нещата, вкарвайки два гола на Байерн.


Подгласници: Петерсен (Фрайбург), Меси (Барселона), Йозил (Арсенал), Коутиньо (Ливърпул), Ериксен (Тотнъм).



НАПАДЕНИЕ


Фабио Куалярела (Торино)

През уикенда се получи още една голяма изненада. Торино направи на пух и прах Сампдория, като този мач ще бъде запомнен с две неща. Първо, президентът на гостите лично засне поражението, изявявайки се като оператор за един от телевизионните канали. Второ, 32-годишният нападател на домакините Фабио Куалярела отбеляза хеттрик във вратата на амбициозния си противник.

 

Подгласници: Уолтърс (Стоук Сити), Дост (Волфсбург), Кейн (Тотнъм).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Дитер Хекинг (Волфсбург)

Имаше и други кандидати за треньор на нашия отбор, но изборът ни падна върху 50-годишния Хекинг, чиито футболисти пометоха шампиона с 4:1. Напълно разумна тактика избра специалистът срещу фаворита, предоставяйки на баварците два пъти по-голямо владеене на топката, но постигайки страхотна ефективност чрез контраатаки и добра организация в защита.

 

  Сподели
261