Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 08.05 - 12.05


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 08.05 - 12.05

Европейският уикенд сложи точка на шампионатите в Англия и Германия и приближи тези в Италия, Испания и Франция към своя край. Манчестър Сити се присъедини към компанията на Байерн Мюнхен, Ювентус и ПСЖ, които спечелиха титлите в своите страни, а тази седмица остава да видим какво ще се случи в Испания.

Представяме ви: Dream Team за периода 08.05-12.05. Тактическа постройка 4-4-2.


ВРАТАР

Самир Ханданович (Интер)

Вратарят на Интер се постара да не бъде развален празника на Хавиер Санети, отразявайки девет опасни удара на съперника. На сметката на Самир има и две прихванати топки след центрирания на противника. Вратарят също така три пъти изчисти коженото кълбо от зоната пред себе си.

Подгласници: Фабиански (Арсенал)

 

ЗАЩИТА

Серхио Ескудеро (Хетафе)

Левият защитник на Хетафе донесе победата на своя отбор, отбелязвайки гол във вратата на Севиля. Ескудеро бе много полезен и в отбрана. На сметката си той има седем шпагата и седем прихванат топки. Играчът на кръга в Примера дивисион няма как да не намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Карл Дженкинсън (Арсенал)

Голът във вратата на Норич в изпълнение на Дженкинсън стана за Арсенал последен през сегашния сезон във Висшата лига. Трябва да отбележим също така, че Карл три пъти изчисти опасни топки от собственото си наказателно поле.


Даниел Агер (Ливърпул)

Ливърпул в неделя в труден мач успя да преодолее Нюкасъл с 2:1. Агер в средата на второто полувреме донесе победата за "червените". Защитникът на мърсисайдци също така показа висок процент на точност на подаванията - 97.


Жиел Матип (Шалке 04)

Още един защитник- голмайстор намери място в нашия отбор. 22-годишният камерунец в 4-та минута на мача с Нюрнберг положи началото на разгрома на Нюрнберг. Освен това Матип спечели 19 единоборства от 21 и пет пъти пресече топката на противника.


Подгласници: Компани (Манчестър Сити), Дистен (Евертън), Рафита (Алмерия), Мусакио (Виляреал).

 

ПОЛУЗАЩИТА


Самир Насри (Манчестър Сити)

Голът на Насри във вратата на Уест Хем постави началото на шампионските празненства на "Етихад". Французинът също така създаде седем опасни положения и не грешеше при подаванията - 95% точност. Навремето Роберто Манчини говореше, че Насри е голям талант, но плаща данък на своя мързел. Специално срещу "чуковете" нямаше и помен от леността на Самир, а за представянето на французина през останала част от сезона и не попадането му в състава на френския национален отбор на Световното първенство е тема на друг разговор.

Рагнар Клаван (Аугсбург)

Десният полузащитник на баварците в последния кръг на Бундеслигата вкара гол във вратата на Айнтрахт, а също така четири пъти успя да прихване топки от противника. На сметката на играча има и седем изнесени топки към наказателното поле на противника.

Андре Шюрле (Челси)

Появата на Андре Шюрле в 60-та минута в много отношения стана определящо в мача между Кардиф Сити и Челси. Немският атакуващ полузащитник за шест минути успя да организира гол във вратата на аутсайдера, а след три минути асистира на Торес, което донесе успеха на Челси.


Матео Ковачич (Интер)

Ковачич стана един от главните герои на европейския уикенд. В мача с Лацио хърватинът записа три асистенции, освен това на сметката му има осем шпагата и осем дрибъла.

 

Подгласници: Тригерос (Виляреал), Морено (Бетис), Силва (Манчестър Сити), Дарида (Фрайбург), Джерард (Ливърпул), Берарди (Сасуоло), Милиачо (Аталанта).

 

НАПАДЕНИЕ

Роберт Левандовски (Борусия Дортмунд)

Полският нападател направи дубъл в мача с Херта, стана голмайстор на Бундеслигата и окончателно се сбогува с Борусия. Феновете на Роберт очакват подвизите му в Байерн, а тези на Дортмунд се надяват Клоп да се окаже прав, че Ройс ще е следващият голмайстор на Бундеслигата.


Чарлес (Селта)

Това е футболистът, който с два точни удара сложи точка на шампионските амбиции на Реал Мадрид. Докато полузащитниците от Виго мислеха за отбрана, а крилата се опитваха да задържат атакуващите флангове на столичани, Чарлес тихомълком се възползва от грешките на съперника. Отначало надигра Серхио Рамос, а след това се възползва от неточния пас на Шаби Алонсо.


Подгласници: Флорес (Сасуло)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Марселино Торал (Виляреал)

Може би тук ще възникнат спорове, защо за треньор на нашия отбор не сме посочили някои от наставниците на Малага, Леванте, дори и Катания, но истината е, че старши-треньорът на Виляреал извърши три смени по време на мача с Райо Валекано, с което промени развоя на събитията на "Ел Мадригал". Отборът започна със схема 4-4-2, а след влизането на Акуино премина към постройка 4-2-3-1, което помогна за преодоляване на наситената средна линия на противника. Освен това, и трите резерви се замесиха при головете на своя отбор, което показва, че Торал е имал и план Б в този мач.

 

  Сподели
288