Аржентина и Канада се класираха за плейофите (видео)


Н. Гавазов

Аржентина и Канада се класираха за плейофите (видео)

В нощта на 29 срещу 30 юни националният отбор на Аржентина изигра третия си мач на Купата на Америка, където се срещна с националния отбор на Перу. Срещата се проведе в Маями (Флорида, САЩ) на стадион "Хард Рок" и завърши с победа за Аржентина с резултат 2:0.

В началото на второто полувреме нападателят на аржентинския национален отбор Лаутаро Мартинес откри резултата в срещата. Анхел Ди Мария асистира. В 86-ата минута Мартинес отбеляза дубъл, с което оформи крайния резултат.

Имайте предвид, че лидерът на националния отбор на Аржентина, 37-годишният нападател Лионел Меси, не бе включен в титулярния състав на своя национален отбор поради контузия на десния адуктор.

В паралелен двубой от групата Канада и Чили не си вкараха.

Въз основа на резултатите от тези мачове бе формирано крайното класиране на група А на Купата на Америка през 2024 г. Първо място в този квартет заеха настоящите световни шампиони аржентинците, които събраха максималния възможен брой точки - девет. Отборът на Канада е втори в групата с четири точки. Националният отбор на Чили завърши на трето място с две точки, а националният отбор на Перу остана последен в групата с една точка.

Така националните отбори на Аржентина и Канада достигнаха четвъртфиналите на Копа Америка 2024. Националните отбори на Чили и Перу приключиха участието си в турнира.

Купата на Америка през 2024 г. се провежда в Съединените щати от 21 юни до 15 юли. Настоящият победител в турнира е националният отбор на Аржентина. Най-титулуваните участници в Копа Америка са националните отбори на Аржентина и Уругвай, които са печелили този турнир 15 пъти.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
73