Чакър обмисля да прекрати кариерата си


Н. Гавазов

 Чакър обмисля да прекрати кариерата си

45-годишният рефер Джунейт Чакър от Турция планира да прекрати активната си съдийска кариера. Това съобщава Fanatik като се позовава на президента на Турската футболна федерация Мехмет Буюкеши.

Шефът на турската федерация заяви, че реферът на ФИФА Чакър е получил няколко предложения от чужбина, но е взел твърдо решение да прекрати кариерата си в родината си. В Турция той иска да се съсредоточи върху обучението на млади съдии. Той вече работи като преподавател на сбора и семинара на арбитрите в Болу в навечерието на началото на новия сезон. Буюкеси добави, че Чакър определено ще получи възможността да ръководи един запомнящ се прощален мач.

Чакър започва кариерата си като футболен съдия през 1997 г., работейки на мачовете от трета турска дивизия. През 2001 г. се премества във висшата лига, през 2003 г. става рефер на УЕФА, през 2006 г. - на ФИФА. Работил е на две Световни първенства, през 2018 г. в Русия - на мачовете от груповата фаза Мароко - Иран и Нигерия - Аржентина, както и на полуфинала Хърватия - Англия.

Новият сезон в турското първенство стартира днес, 5 август, с мача между Истанбулспор и Трабзонспор. Гостите са настоящият носител на трофея.

74