Вела: Нямам добри спомени от Арсенал


И. Ангелов

Вела: Нямам добри спомени от Арсенал

Бившият нападател на Арсенал Карлос Вела сподели, че не си спомня с добро престоя в Лондон. В момента звездата на Мексико играе в първенството на САЩ за Лос Анджелис, но като 17-годишен през 2006-та той заигра в Арсенал след преход от Чивас Гуадалахара, прекарвайки доста време под наем в други отбори от "артилеристите".

В 64 срещи с Арсенал той вкара 11 гола, като през 2012-та напусна в посока Реал Сосиедад, където бе играл предния сезон под наем. С "баските" той вкара 73 пъти в 250 мача в Ла Лига.

"Най-важният период в живота ми дойде на "Сан Себастиан" - моето ново семейство. Аз отидох там след 3 години в Лондон, където не можах да се адаптирам. Не зная как да го обясня точно. Това беше място, от което нямам добри спомени. Исках да се махна от там.

"Там отново се научих да се наслаждавам на футбола след 3 лоши години в Англия. Не знаех нищо за баските. Толкова много исках да напусна, че когато чух, че имам предложение да напусна Англия, само казах: 'Харесвам това! Да, тръгваме!'.

От 2018 г. в САЩ Вела има 71 мача с ЛА, в които вкара 57 гола и направи 23 асистенции. 31-годишният вече не е част от националния отбор на Мексико, за който игра 72 мача и вкара 19 пъти, помагайки на "Ел Три" да спечели 2 пъти Голд Къп на КОНКАКАФ - през 2009 и 2015 г.

252