Испания обърна Франция и отива на финал (видео)


И. Ангелов

Испания обърна Франция и отива на финал (видео)

Испания и Франция очаквано предложиха зрелищен футбол и не малко голове на първата полуфинална среща от Евро 2024. Преди утрешния двубой между Нидерландия и Англия беше определен първият финалист, който ще очаква съперника си, и това след победа с 2:1 ще е отборът на Испания.

Срещата започна може би изненадващо след като Франция до момента нямаше гол от игра, но в 8-ата минута Килиан Мбапе напредна от ляво и центрира перфектно към втората греда и главата на Коло Муани, който матира вратаря от близо за 1:0.

Испания моментално се хвърли в атака и резултатът не закъсня, като в 21-ата минута Ямал получи топка далеч от вратата, но я насочи перфектно с фалц над плонжа на Майнан и в гредата зад него за 1:1 - може би голът на състезанието до тук. Така 16-годишният стана и най-младият реализатор на полуфинал.

В 25-ата минута "Ла Фурия" осъществи и пълен обрат след невероятна игра на Олмо в полето, който елегантно отигра топката покрай Чуамени и стреля в далечния ъгъл, но на пътя на топката Коунде я изби в мрежата си за 2:1.

След този гол испанците отново се прибраха и поеха играта на съперника до почивката, при което отборите се разделиха при 2:1. През втората част Испания излезе по-силна и държеше в контрола си срещата, като Ямал бе най-близо до гол и през второто полувреме. С изключение на няколко редки момента Франция така и не затрудни Симон на вратата на "Ла Фурия".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
464