И в ЦСКА си наеха психоложка


FUTBOL-TV

И в ЦСКА си наеха психоложка

Бившата баскетболистка Полина Хаджиянкова се грижи за менталното здраве на футболистите на ЦСКА. Спортният психолог работи за клуба вече няколко месеца, като се среща периодично с отбора и провежда разговори с възпитаниците на Нестор Ел Маестро. Последното й посещение бе във финалния ден на минилагера в Тетевен, като тя изгледа на живо и победата с 5:1 над Литекс в контрола, информира "Тема Спорт".

Полина Хаджиянкова е на 36 години, като се е състезавала за редица европейски баскетболни клубове в Испания, Германия, Швейцария и Италия. У нас пък е носила екипите на Берое, Нефтохимик и Хасково. Играла е и в колежанското първенство на САЩ, в първодивизионния "Айона Колидж". Бакалавър е по психология от същия университет, както и магистър по спортна психология в Националната спортна академия "Васил Левски". В момента е докторант.

За наличието на спортен психолог на "Армията" се знаеше от известно време, но нейното име се пазеше в тайна. Сега обаче вече излезе наяве.

Използването на спортни психолози става все по-популярно у нас. Вече няколко отбора се доверяват на такива специалисти. На "Лаута" в Локомотив Пловдив работи Илияна Димитрова, а Лилия Стефанова се грижи за менталното състояние на футболистите на ЦСКА 1948.

Припомняме, че през пролетта в ЦСКА се довериха на услугите и на още една специалистка - инструкторката по йога Агнеш Ковач.

  Сподели
173