Повериха България - Кипър на рефер, който е мразен от феновете на Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

Повериха България - Кипър на рефер, който е мразен от феновете на Ботев Пловдив

Сръбският рефер Сърджан Йованович ще ръководи  двубоя от Лигата на нациите между България и Кипър. Мачът от Група 3 на Лига "С“ от новия турнир на УЕФА и ще се състои в събота (13 октомври) от 21:45 часа на Националния стадион в София.

32-годишният рефер не е на кадем за българските отбори, които нямат победа под негово ръководство. На 23 март 2016 г. младежките ни национали правят нулево равенство с Уелс в европейска квалификация, а сърбинът е съдия на мача. На 9 юли 2017 година Йованович свири ремито 1:1 между България и Холандия на европейското първенство до 19 години.

Феновете на Ботев още дълго ще помнят последния мач с българско участие, ръководен от Сърджан Йованович. На 3 август 2017 година той даде изключително спорна дузпа за победата на Маритимо над Ботев Пловдив. Португалците спечелиха с 2:0 и елиминираха "канарчетата".

Асистенти на Йованович ще бъдат сънародниците му Урош Стойкович и Милан Михайлович. Четвърти рефер е Драган Богичевич. За допълнителни асистент съдии са назначени Лазар Лукич и Зоран Широки, всички от Сърбия. Съдийски наблюдател ще бъде Сирил Цимерман от Швейцария, а делегат на УЕФА е финландецът Теуво Холопайнен.

  Сподели
444