Италия ще си тръгне доволна с точка от София


.

Италия ще си тръгне доволна с точка от София

България посреща Италия на националния стадион “Васил Левски” в среща, в която ще стане ясно дали Димитър Бербатов и компания са готови да играят на световно първенство след две пропуснати такива.

У нас жребият в за Група 8 от квалификациите бе приет с радост, тъй  като наглед поне за второто място имаме само1 по-сериозен съперник – Ейре. Неприятно е в групата ти да е световния шампион, но има къде къде по-лоши варианти.


Тимът воден вече от Пламен Марков не бе далеч от класирането за ЕВРО 2008, но остана зад Румъния и Холандия, тъй като загуби точки в двата мача с Албания, нещо което другите два фаворита не допуснаха (може би купувайки мачовете си).

България започна трудно с 2:2 като гост на Черна гора. Този резултат обаче донякъде бе очакван. Футболистите не са във форма на старта на сезона, а и черногорците бяха доста непознати,бидейки дебютант. Хубавото е, че в последствие те взеха 2 точки и на Ейре.

Пламен Марков има някои проблеми с контузени футболисти. Не е ясно дали най-добре представящия се що се отнася за националния отбор наш футболист Мартин Петров ще може да изиграе цял мач. Проблеми има и в защита. С травми са Тунчев и Илиев, а Игор Томашич се отказа от националния в неподходящ момент. Вратарският пост е стабилен без значение дали под рамката ще е Димитър Иванков или Жоро Петков.

В нападение не може да имаме проблеми, разполагайки със звезда от световна величина като Димитър Бербатов. Толкова скъп футболист в интерес на истината нямат и италианците.

Легендарният Марчело Липи, който е печелил всичко във футбола на клубно и национално ниво пое отново Италия след две-годишно отсъствие, тъй като наследникът му Роберто Донадони не бе много убедителен.

В квалификациите “адзурите” започнаха с 2:1 над Кипър в Ларнака. Победата им бе много късметлийска с гол в края. След това Италия победи с 2:0 Грузия и за момента е лидер в групата. Липи ще се надява резултата от последните 2 срещи между двата тима да се повтори. 2 победи с по 2:1 за Италия. Първата, от които на ½-финал на Световното първенство в САЩ 1994 с два гола на Роберто Баджо.

Италия има доста проблеми със състава си преди мача на “Васил Левски”. Дел Пиеро и Барзали останаха извън състава. Буфон, Каморанези, Пирло, Матераци, Легроталие, Гросо, Касети, Якуинта и Паломбо са контузени. Затова в съсатва има 4 нови лица – Маджо и Сантакроче от Наполи, Роси от Виялреал и Пепе от Удинезе. Вероятно “скуадрата” ще атакува с трима в лицето на Тони, Ди Натале и Пепе.
 
Мачът между Италия и България определено е много завързан, но изглежда, че и двата тима ще са доволни от едно равенство. Италианците ще се утвърдят на върха със7 точки и изигран мач срещу най-сериозния си съперник като гост. България пък ще се надява в последствие, когато хората на Липи се възстановят да бият Ирландия. Все пак не изключена дори домакинска победа. Италия е фаворит на хартия, но с толкова проблеми може би е време  да ги победим. Проблем е френското име, което носи съдията. Последното разбира се е в рамките на шегата.

Последни 5 мача на България: РПППП

Последни 5 мача на Италия: ППРРП

Последни три мача между двата тима.

Мексико 1986 – Италия – България 1:1 (Сираков 86’)

САЩ 1994 – Италия – България 2:1 (Стоичков 44’)

Португалия 2004 – Италия – България 2:1 (Петров 44’)


 
Вероятни състави:

България: Иванков, Миланов, Тунчев, Илиев, Вагнер, С. Петров, Янков, Димитров, Лазаров, М. Петров, Бербатов

Италия: Амелия, Дзамброта, Канаваро, Киелини, Досена, Гатузо, Де Роси, Перота, Пепе, Тони, Ди Натале


Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
66