Клоп: Не завиждам на другите мениджъри


Н. Гавазов

Клоп: Не завиждам на другите мениджъри

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разказа за работата на трансферния пазар. Немецът призна, че никога няма да се подаде на общата истерия в останалите грандове и да хвърля големи пари за нови играчи.

"Във футбола всички са под натиск и се стараят да останат в безопасност. Аз вземам едно решение, друго решение. И какво сега? В безопасност съм за три седмици? Знам за натиска, но не го чувствам. Няма да правя нищо за шоуто, за да остана в безопасност", заяви Клоп.

"Всички искат да подпишем с играч за 80 милиона паунда или да купим още някой. Но никога няма да подпиша с някой, само заради покупката. Имаме достатъчно нови футболисти. Щом съм убеден в това, значи е така. Важното е благополучието на клуба, а не аз. Аз не съм толкова важен", каза още немецът.

"Висшата лига е трудно първенство, със силни съперници. Но не мога да кажа, че сме загубили от някой, защото не сме закупили еди кой си футболист. Не е важно, че някой има големи футболисти или те са били добри футболисти в миналото. Важното е кой ще е добър в бъдещето. Докато се борим за победи, ние имаме шансове за титлата. Не завиждам на останалите мениджъри, това не е характерно за мен. На мен ми харесва футбола, защото това е отборна игра. Доверие, вяра и сплотеност. Не е честно в един момент да те смятат за герой, а в друг да искат оставката ти. А честността е едно от главните неща в живота", добави Клоп.

 

  Сподели
88