Куман отказал Сисоко от трансфер в Евертън


Н. Гавазов

Куман отказал Сисоко от трансфер в Евертън

Източник от обкръжението на полузащитника на Тотнъм Муса Сисоко заяви, че френският национал наистина е отклонил оферта на Евертън в последния ден за трансфери. Напомняме, че около бившия футболист на Нюкасъл се разигра истинска епопея - отначало той се съгласи да подпише с "карамелите", но в последния момент прие предложението на Тотнъм, избирайки участие в Шампионска лига и живот в Лондон.

Веднага след повалената сделка собственикът на Евертън Фарад Мошири даде изявление, в което каза, че клубът се е отказал от покупка на полузащитника заради лоялност към Джеймс Макарти.

Оказва се, че това не е точно така. Според информацията, Сисоко е поискал гаранции от страна на мениджъра Роналд Куман за постоянна игрова практика, но холандският специалист е отказал да даде такава, съобщавайки на французина, че той няма да получи статут на звезда на "Гудисън Парк" и ще трябва да се бори за мястото си.

Отсъствието на гаранции за постоянна игрова практика и вероятна конкуренция накарало Сисоко да размисли и в крайна сметка да приеме предложението на Тотнъм.

 

  Сподели
87