Кариус бие всички възстановителни срокове


Н. Гавазов

Кариус бие всички възстановителни срокове

Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус може да дебютира за новия си отбор още през следващия месец. Както е известно, "червените" закупиха стража от Майнц05 за 4.7 милиона паунда през това лято. Сънародникът на Юрген Клоп веднаг взе фланелката с номер "едно" и заяви за своите амбиции да стане основен вратар на отбора, с което се засилиха слуховете, че 23-годишният футболист ще започне новия сезон като титуляр. Тази хипотеза обаче не мина на проверка, защото Кариус счупи ръката си по време на приятелската среща с Челси в Америка и малко след това той претърпя операция.

Отначало докторите съобщиха, че вратарят ще отсъства за срок от близо три месеца. Сега обаче става известно, че немецът много бързо се възстановява и е изпреварил всички възможни срокове.

Нещо повече, Кариус продължава да работи над своята физическа форма, като през миналата седмица дори е бил забелязан на тренировъчното поле в Мелууд.

Ако не се случи нещо извънредно, очакванията са, че Кариус ще бъде достъпен за участие в мачове около средата на септември, след международната пауза.

 

  Сподели
128