Виейра е разочарован от отношението на Арсенал към легендите


Н. Гавазов

Виейра е разочарован от отношението на Арсенал към легендите

Старши-треньорът на Ню Йорк Сити Патрик Виейра коментира състоянието на своя бивш отбор Арсенал. Французинът е изненадан, че лондончани не наемат на работа бивши футболисти от клуба.

"По мое време имаше много физически силни играчи. През последните пет-шест години Арсенал избяга от това, залагайки на по-технични футболисти, но без мощ. Сега, когато гледам мачовете им, мога да отбележа, че отборът показва добра игра, но имам чувството, че не им достига физика и личност. Те не действат толкова добре и често разочароват, губейки мачове, които трябва да спечелят", заяви Виейра.

"Разочарован съм, че бившите играчи на Арсенал не работят в клуба. За младите футболисти би било много хубаво да видят някой от легендите около тях. Мисля, че клубът трябва да работи е това направление. Знам, че бившите играчи искат да работят на "Емирейтс", но не им се дава тази възможност. Не разбирам това. Аякс е прекрасен пример в това отношение. Бившите играчи работят в офиси и на тренировки. Вратите за тях винаги са отворени. Но Арсенал не прави това и не знам какви са причините", каза още французинът.

 

  Сподели
65