Ливърпул ще довърши Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Ливърпул ще довърши Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 17.03.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Манчестър Юнайтед ще трябва да направи чудо за да обърне дефицита от 2:0 в своя полза когато посреща Ливърпул на "Олд Трафорд" в опит да прогресира напред в Лига Европа. Всяка седмица от кампанията на Луис ван Гаал се тиражираше като неговата последна начело на клуба в този неуспешен сезон, но това наистина може да се окаже така след като за 7 дни неговия тим може да напусне Европа, ФА Къп и шанса за Топ 4 в Англия.

Междувременно Ливърпул ще е в добро настроение след като нанесе унижителна загуба на своя кръвен враг миналата седмица. Давид Де Хеа обаче успя да лиши мърсисайдци от няколко сигурни гола, които със сигурност щяха да направят тази среща протоколна. Сега задачата на гостите ще е да довършат опонента пред собствена публика.

Условията за това са налице с оглед липсващите от състава на Ван Гаал - Люк Шоу, Фил Джоунс, Уейн Рууни, Уил Кийн, Доналд Лов, Ашли Йънг, Антонио Валенсия, Камерън Бортуик-Джаксън. Обратно в тима се връща Джеси Лингард, който бе наказан за първия кръг. Маруан Фелаини се намира като неизменен титуляр за Юнайтед в последно време, а след 11 загубени топки в първата част срещу Ливърпул, 0 отнети, 0 пресичания, 0 единоборства и много неточни отигравания той бе определен от своя мениджър като намиращ се в добра форма. Сега отново се очаква той да намери място в състава.

Хуан Мата също е на линия след наказанието си и домакинтие ще изглеждат далеч по-добре от миналата седмица. Бастиан Швайнщайгер е на линия за първи старт от Януари насам. 

Ливърпул имаше цяла седмица да се подготви добре за този мач и Юрген Клоп вероятно ще заложи на същите хора, които доминираха над опонента в първия мач. Тук Джеймс Милнър преодоля болестта, която го задържа аут в победата с 2:0. Липсващи остават Алън, Гомес, Ингс, Стюарт и Бранаган.

Юнайтед трябва да вкара поне 3 гола за да продължи в редовното време, което се случи само 6 пъти този сезон. Единият от тези случаи обаче бе именно Ливърпул и това ще е надеждата на домакинската публика. И двата отбора обаче нямат нищо общо с онази среща, която се изигра през септември. Очаква се Ливърпул да продължи напред.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

28 февруари Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:2 (Висша лига)
02 март Манчестър Юнайтед - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
06 март Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
10 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0 (Лига Европа)
13 март Манчестър Юнайтед - Уест Хем 1:1 (ФА Къп)

Ливърпул:

25 февруари Ливърпул - Аугсбург 1:0 (Лига Европа)
28 февруари Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 - 1:3 след дузпи (Купа на Лигата, Финал)
02 март Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
06 март Кристъл Палас - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
10 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0 (Лига Европа)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

194 срещи
79 победи за Манчестър Юнайтед
51 равенства
64 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 270:247 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169