Депай се готви да стане номер едно в света


Н. Гавазов

Депай се готви да стане номер едно в света

Крилото на ПСВ Мемфис Депай се надява, че преходът му в Манчестър Юнайтед ще му помогне да стане номер едно в света. През сегашния сезон 21-годишният холандец вкара 28 гола за ПСВ, с което предизвика сериозен интерес сред топ клубовете в Европа. След това Юнайтед побърза да съгласува сделката по привличането на Мемфис за 25 милиона паунда още преди края на трансферния прозорец.

След новината за сделката започнаха анализите и повечето специалисти са на мнение, че Депай се доближава до Кристиано Роналдо, който започна своя път в големия футбол именно от "Олд Трафорд".

Мемфис не крие своите симпатии към португалския футболист.

"Чух, че хората ме сравняват с Роналдо и е разбираемо, че това е забележително. Той е мой голям кумир. Аз съм само на 21 и се надявам, че някога ще достигна неговото ниво. Разбира се, всеки знае Роналдо, гледате неговите наказателни удари и се наслаждавате на тях, така че може да се научи нещо от него. Наказателните удари са допълнително нещо за мен, аз не се опитвам да го копирам, а се старая да ги изпълнявам по своему. Трябва упорито да работя, за да достигна своите цели и да стана номер едно в света", заяви Депай.

Също така Мемфис разказа, че е готов да играе на различни позиции за Юнайтед.

"Разбира се, имам си любима позиция и това е левият фланг. Но аз харесвам да усещам свободата и сега ми позволяват свободно да играя, както аз искам. Харесва ми ляво крило, но също така мога да играя отдясно или в центъра като десети номер", допълни холандецът.

 

  Сподели
32