Венгер: Уверено казвам, че няма да купя централен защитник


Н. Гавазов

Венгер: Уверено казвам, че няма да купя централен защитник

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че няма да купува централен защитник през близкия трансферен прозорец. През по-голяма част от сезона лондончани постоянно бяха критикувани за това, че не укрепиха някои позиции в отбора, което, според специалистите, е основна причина "артилеристите" да не се включат в битката за титлата.

Очакваше се, че през лятото Венгер ще подсили някои постове, но наскоро французинът каза, че добрата игра на тима в последните двубои го е накарала да размисли по отношение на трансферните планове.

Сега Арсен е още по-конкретен.

"Дебюши може да играе като централен защитник, а имаме и Начо Монреал. Именно поради това с абсолютна увереност мога да кажа, че Арсенал няма да купува централен защитник през този трансферен прозорец", заяви Венгер.

"Габриел ще стане невероятен централен защитник, аз вярвам в това. Всички наши защитници са отлично подбрани. Отделно искам да отбележа играта на Чембърс, който играе по-добре като централен защитни, отколкото на десния фланг на отбраната. В моите планове е да направя от Чембърс централен защитник и дори полузащитник", добави французинът.

 

  Сподели
93