Мартинес: 71 точки ще ни класират в ШЛ


Н. Гавазов

Мартинес: 71 точки ще ни класират в ШЛ

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес сподели своите математически сметки относно това, какво трябва да направят неговите възпитаници, ако искат да заемат място в четворката на най-силните отбори във Висшата лига. Към момента "карамелите" са пети в класирането, събирайки 24 точки след 13 мача.

Мартинес се обърна към статистиката на представянето на Евертън през последните десет години и пресметна, че отборът му ще попадне в зоната на Шампионска лига, ако средно печели по 1.94 точки във всеки един от заключителните 11 мача през сезона.

"Трябва да заемем такава позиция, при която да имаме 70 точки. Ако съберем 71 точки, тогава ще попаднем в Шампионска лига. Към момента мога да ви гарантирам, че за да се класираме за този турнир, ние трябва да съберем по 1.94 точки в последните си 11 мача. Няма никакво значение какво място заемаме в момента - 10-то или 15-то. Работим в това направление и се стремим да съберем 71 точки. Дали ще победим или на "Олд Трафорд", това няма да спре нашето стремление", заяви Мартинес.

 

  Сподели
120