Фулъм уволни Йол


Н. Гавазов

Фулъм уволни Йол

Фулъм официално обяви за раздялата си с Мартин Йол. Холандският специалист ръководи "котиджърсите" от юни 2011 година. Под ръководството на Йол лондончани заеха девето и 12-то място. През сегашния сезон обаче Фулъм играе от лошо по-лошо. Новият собственик на клуба Шахин Хан се опита да даде шанс на бившия мениджър, привличайки за помощник Рене Моленстийн през миналия месец, но това не промени ситуацията.

Най-накрая, след пет поредни поражения , последното от които стана вчерашния разгром от Уест Хем, Хан взе трудното решение да покаже вратата на 57-годишния холандец.

В официално изявление на клуба се съобщава, че ръководството на първия отбор се поема от сънародника на Йол Моленстиой, Неговият дебют ще бъде в сряда вечер, когато Фулъм приема Тотнъм.

Това е третата мениджърска оставка от началото на сезона във Висшата лига след уволненията на Паоло ди Канио и Йън Холуей.

Към момента Фулъм заема място в зоната на изпадащите, изпреварвайки само Съндърланд и Кристъл Палас, които както казахме, вече се разделиха с мениджърите си.

 

  Сподели
125