Енрике: Джерард ще е добър и на 50 години


Н. Гавазов

Енрике: Джерард ще е добър и на 50 години

Защитникът на Ливърпул Хосе Енрике изрази своето възхищение от капитана на отбора Стивън Джерард и заяви, че англичанинът и на 50 години ще може да показва великолепен футбол. Побеждавайки Фулъм с 4:0 миналата събота, възпитаниците на Брендън Роджърс се изкачиха на второ място в таблицата за класиране, съкращавайки изоставането от лидера Арсенал на две точки. Един от главните герои на мача стана именно Джерард, който не вкара гол, но помогна на съотборниците си да се отличат.

Сега в британското футболно общество се водят разговори, дали Стиви ще завърши кариерата си в националния отбор след Мондиал 2014, когато ще е на 34 години, но Хосе Енрике е убеден, че капитанът на Ливърпул ще може да демонстрира същия футбол и след 20 години.

"Той напълно се раздава за отбор. Игра фантастично, както го е правил винаги. Джерард е наш капитан и винаги е бил много, много важен за нас. По времето на Торес играеше по-близо до нападателите и много тичаше. Сега е изтеглен по-назад, повече задържа топката и работи по съвсем друг начин. Когато годините напредват, губиш нещо във физически план, но качеството на пасовете му и центрирания, които Стиви изпълнява, а също така и наказателните удари - на 50 години той ще прави абсолютно същото!", заяви Енрике.

 

  Сподели
134