Тотнъм с грандиозни трансферни планове


Н. Гавазов

Тотнъм с грандиозни трансферни планове

Ръководството на Тотнъм планира сериозно да се подсили преди старта на новия сезон. Според информация на няколко британски средства за масова информация, наставникът на отбора Андре Вилаш-Боаш иска от ръководството да му бъдат закупени двама нападатели. В списъка на неговите приоритети са Давид Вия от Барселона и Дамиао от Интернасионал.

С южноамериканеца обаче нещата не вървят бързо - бразилците все още не са обявили колко пари искат за своя футболист, което е основание да се предполага, че южноамериканците ще се опитат да завишат по някакъв начин цената на футболиста. "Шпорите" вече се обърнаха към Астън Вила, за да се заинтересуват от възможността да бъде закупен Кристиан Бентеке, но получиха ужасяващ отговор: 30 милиона паунда.

Това е накарало Вилаш-Боаш да форсира преговорите за Вия и да се направи питане за още няколко играча. Един от тях е нападателят на Сен Етиен Пиер-Емерик Обамеянг към когото обаче интерес от страна на Монако.

Освен това, Вилаш-Боаш е изпратил няколко скаута на клуба на Купата на конфедерациите, за да наблюдават лично играта на двамата бразилски полузащитника Паулиньо и Бернанрд. Тук обаче лондончани трябва да се справят с жестоката конкуренция на немските и най-вече на италианските клубове. Андре не се съмнява в качествата на тези момчета и вече са се състояли неофициални разговори с тях.

Що се отнася до напускащите, засега единственото име, което се споменава е това на Скот Паркър.

 

  Сподели
96