Роберто Мартинес обеща да класира Евертън в ШЛ


Н. Гавазов

Роберто Мартинес обеща да класира Евертън в ШЛ

Новият мениджър на Евертън Роберто Мартинес обеща да класира тима в Шампионска лига. Както е известно, днес 39-годишният испанец подписа договор за четири сезона с "карамелите". По ирония на съдбата миналото лято Мартинес можеше да оглави Ливърпул, който в два поредни сезона финишира след Евертън. Но в плановете на Роберто не влиза задачата отново да бъде изпреварен градския съперник - испанецът е устремен към участие в Шампионска лига.

"Когато Дейвид Мойс за първи път дойде при нас, ние се намирахме в лошо състояние. Първите му думи бяха: "Няма да изпаднем!". Първите думи на Роберто бяха: "Ще ви класирам в Шампионска лига". Изненадващо е да чуеш подобно нещо от човек, който не познава добре клуба, но е очевидно, че той ни подхожда и напълно съответства на това, което правим през последните години", заяви президентът на Евертън Бил Кенрайт.

"Президентът не ми е оказвал никакъв натиск. Просто приех тази работа. Запалянковците трябва да знаят, че те са важна част от този отбор и аз се нуждая от тях. Дейвид Мойс установи много високи стандарти тук. Ние трябва да удостоверим, че сме побеждаващ отбор, силен колектив, който е способен на много. Да завършиш в топ6 е забележително постижение, но ние трябва да продължим да го подобряваме", сподели Мартинес.

 

  Сподели
193