Роджърс: Трябват ми играчи с лидерски качества


Н. Гавазов

Роджърс: Трябват ми играчи с лидерски качества

Брендън Роджърс разказа, че е заинтересован през лятото да привлече на "Анфийлд" футболисти с дух на победители. По всичко изглежда, че наставникът на "червените" е притеснен от пенсионирането на Джейми Карагър, с което лидерите в съблекалнята се ограничават само до присъствието на Стивън Джерард и отчасти на Луис Суарес. Трансферният пазар официално ще отвори врати на 1 юли, но Роджърс ще се опита да направи всичко възможно по-рано да подготви отбора си в това отношение.

"Идеалният вариант за развитие на събитията е да се привлекат нови попълнения в самото начало на трансферния прозорец. Разбира се, това ще зависи от факта, кои играчи ще са достъпни, но аз се надявам да успеем в намеренията си.

По време на сезона бе извършена голяма и забележителна работа по отношение на усилване на отбора. За да се помогне на отбора по отношение на стабилността необходима за успехите, на нас са ни нужни играчи, обладаващи дух на победител.

Лидерите могат да бъдат различни - някои вдъхновяват със своята игра, други могат да организират отбора, въздействайки им вербално. Имам желание да поема отговорността с тези играчи, които имаме. Но преди всичко разчитам да привлечем футболисти с лидерски качества", заяви Роджърс.

 

  Сподели
113