Тотнъм взима Солдадо и Дамиао през лятото


А. Йорданов

 Тотнъм взима Солдадо и Дамиао през лятото

Английският Тотнъм възнамерява да привлече качествени футболисти през летния трансферен прозорец, въпреки че не успя да се класира за Шампионската лига за следващият сезон. Според "Гардиън", Андре Вияш - Боаш иска да привлече двама напдатели - Леандро Дамиао и Роберто Солдадо.

Освен това, другата трудна задача пред португалският специалист е да задържи Гарет Бейл на "Уайт Харт Лейн". Уелсецът е желан от големите европейски грандове, но засега няма индикации, че ще напусне "шпорите".

От Тотнъм искаха още през зимата Дамиао, но тогава до трансфер така и не се стигна. Според последните информации, лондончани ще платят за 23 - годишният футболист 16 милиона паунда. Голмайсторът на Валенсия Солдадо пък вкара уникалните 27 попадения през този сезон и предизивка интереса на Тотнъм. За него босът на клуба Даниел Леви е готов да преложи 20 милиона паунда.

Очаква се в клуба през трансферния прозорец да си тръгнат и някой играчи. Със сигурност Скот Паркур и Том Хъдълстоун са първите, които ще напуснат, а също така и Емануел Адебайор, който вкара едва пет гола през кампанията. Бъдещето на ветеранът Уилям Галас също не е ясно.

  Сподели
123