Бербатов може да премине в Зенит


Н. Гавазов

Бербатов може да премине в Зенит

Един от най-известните български футболисти Димитър Бербатов през лятото може да се окаже в руската Висша лига, съобщава изданието Известия. Според медията, интерес към 32-годишния нападател проявява Зенит, който смята да реши определени проблеми в атака чрез привличането на силен играч от линията на нападението.

Основна цел на руския шампион е Марко Арнаутович от Вердер, но питерци са готови да разгледат още няколко варианта. Еди от тях е Бербатов, който и по-рано беше привлякъл вниманието на селекционерите на Зенит.

Агентът на българина обаче отбеляза, че интересът към неговия клиент е стабилен, но пристигането на Димитър няма да е толкова лесно.

"Интересът на руските клубове към Бербатов е от по-рано и продължава и до днес. Руският шампионат се развива непрекъснато и в скоро време ще бъде един от водещите в Европа. Всеки добър футболист има интерес да играе в Русия. Много неща ще зависят от това кой е мениджър на Фулъм през лятото, но в момента няма преговори за негов трансфер", коментира Данчев пред изданието.

Сегашният договор на Бербатов с Фулъм изтича през 2014 година и от януари нападателя може да преговаря самостоятелно с всеки един клуб. Към момента цената на българина е около 7 милиона, което не е проблем за Зенит. Предимството за Димитър от подобен трансфер е това, че ще може да играе в евротурнирите - възможност, която Фулъм със своите скромни възможности няма как да му предостави.

 

  Сподели
129