Мойс: Евертън продължава борбата за топ 4


Н. Гавазов

Мойс: Евертън продължава борбата за топ 4

Наставникът на Евертън Дейвид Мойс не спести похвалите си към нападателя Кевин Миралас и заяви, че футболистът му е играл като Гарет Бейл в неделния мач против Тотнъм. Именно 25-годишният белгиец, който през лятото беше закупен за 6 милиона паунда, в отсъствието на Маруан Фелайни и Стивън Пиенаар пое върху себе си лидерските задължения в тима и в продължение на цял мач тормозеше отбраната на лондончани.

"Миралас беше нашата индивидуалност. Той направи това, което обикновено прави Бейл. Мисля, че през второто полувреме започна да действа по-добре и голът му доказва, защо трябва да му се доверявам", похвали Мойс Миралас, който отбеляза втория гол за своите след невероятен пробив.

"Няма да ни е лесно, но се опитахме да победим. Извършихме замени, вкарахме гол и се отбранявахме. Направихме всичко възможно, за да победим Тотнъм. Срещу тях спечелихме четири точки през този сезон. Опитваме се да влезем в зоната на Шампионската лига. Ще ни помогне ли равенството в нашите планове? Не особено и аз съм разочарован в това отношение. Но преди мача още казах, че дори да загубим, ние ще продължим да се борим и преследваме целите си. Защо говоря за равенството? Защото играхме прекалено добре, за да завършим наравно", заяви Мойс.

 

  Сподели
102