Пол Инс поиска трансферен прозорец за мениджърите


Н. Гавазов

Пол Инс поиска трансферен прозорец за мениджърите

Мениджърът на Блекпул Пол Инс призова да се въведе трансферен прозорец за мениджърите. По такъв начин наставникът на "мандарините" има намерение да спаси цяло поколение британски треньори, след като от началото на сезона досега 34 специалисти загубиха работата си в различните английски лиги.

Инс предлага да бъде въведен специален трансферен прозорец, който да позволи на клубовете да сменят мениджъри, ако това е необходимо.

"Поради какви причини Джейми Карагър и Стивън Джерард да стават мениджъри, когато нямат никаква защита?", заяви Инс.

Особена остра е ситуацията с мениджърската позиция в Блекбърн, който вече смени трима мениджъра през този сезон. Инс, който през 2008 година успя да поработи в "Роувърс" само 177 дни е убеден, че евентуален прозорец ще помогне да бъде оправена ситуацията.

"Трябва да има някаква защита за мениджърите. Впрочем, трябва да се работи в две направления - ако клуба иска да уволни мениджъра или ако той иска да си тръгне сам. Погледнете Майкъл Епълтън. Това е млад английски треньор, когото Блекбърн уволни само след 67 дни. Това е нелепо. Имаме условия за подготовка на английски специалисти, но няма защита за тях. Всеки един може да бъде уволнен след 67 дни!", каза още наставникът на Блекпул.

"Имаме защита за играчите. Може да ги продаваме само през януари или да ги оставим, ако не искат да си тръгнат. Това трябва да се направи и за мениджърите. Сериозно трябва да се замислим над това", завърши Инс.

 

  Сподели
118