Венгер: Трябва да се борим като луди


Н. Гавазов

Венгер: Трябва да се борим като луди

Независимо от поражението 1:2 от Тотнъм в мача между двата отбора тази вечер, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова своя отбор да не пада духом и да се „сражава като луд" до края на сезона. Както е известно, неделното поражение на „Уайт Харт Лейн" отдалечи „артилеристите" от зоната на Шампионската лига на пет точки и постави под съмнение амбициите на тима за класиране в най-престижния европейски клубен турнир.

„Много съм разстроен от резултата. Но сега сме длъжни все така енергично да се стараем, както го направихме днес и да продължаваме да се движим напред. Никога не знаеш какво може да се случи", заяви Венгер.

„Ако не се борим като луди, това наистина ще е ужасно, защото в днешния мач видях много позитивни моменти. Това, което се случи вече много пъти се повтаря с нас в големите мачове. Трудно е когато губиш с 0:2 - в такива важни срещи е трудно да обърнеш подобен резултат", каза френският специалист.

„Предстои ми още един път да видя играта на тима в отбрана, но тази вечер бяхме слаби в този план. Не мога да се примиря с подобно поражение, защото през всичките 90 минути действахме много енергично. Но сами си усложнихме задачата през първото полувреме. Нито един път не пробихме към вратата им и се оказахме пред резултат 2:0 в тяхна полза. След почивката се върнахме в мача, доминирахме, но съперникът прекалено много ни фаулираше и за нас беше много трудно да се проявим през последните 20 минути. Играта пострада от многото спирания и ние в крайна сметка не успяхме да вкараме вторият си гол", завършва Венгер.

 

  Сподели
142