Челси ще гласува за таван на заплатите във Висшата лига


Н. Гавазов

Челси ще гласува за таван на заплатите във Висшата лига

Лондонският Челси е готов да подкрепи идеята за въвеждане на таван на заплатите и финансов феърплей в английската Висша лига. Както е известно, днес ще започнат дебатите по тази тема, а в разговорите участват всички представители на най-силното първенство в света. В същото време изтече информация, че Манчестър Сити и още три клуба са против подобно нововъведение.

Усилията на „гражданите" да саботират процеса обаче ще ударят на камък, ако към 14-те клуба, които настояват за подобна промяна се присъедини и Челси.

Дебатите ще започнат днес и на тях ще се обсъдят два въпроса: дългосрочните въпроси свързани с финансовия феърплей в духа на решенията на УЕФА и краткосрочни, които са свързани със заплатите на играчите. Засега се знае, че едно от предложенията е възнагражденията на футболистите да се увеличават само един път в годината.

Другото, което е известно, че ще бъде разгледано е да не се позволява на клубовете да плащат повече от 52 милиона паунда за заплати. Ако подобно нещо бъде прието, по-малките клубове ще генерират големи печалби, тъй като от другата година влиза в сила новият договор за тв правата, който ще увеличи с около 30% приходите на клубовете, а в същото време се смята, че натискът върху звездите на тези отбори ще намалее, тъй като големите клубове ще се замислят да предлагат баснословни суми, с които да изкушават играчите.

 

  Сподели
109