Йол: Ван Перси ми прилича на Златан Ибрахимович


Н. Гавазов

Йол: Ван Перси ми прилича на Златан Ибрахимович

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол сравни голмайсторските качества на нападателя на Манчестър Робин ван Перси с тези на звездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович. Холандският специалист също така коментира положението на „котиджърсите", предупреждавайки играчите си, че трябва да спечелят 40 точки, ако искат запазят елитния си статут.

„Ван Перси е истински фронтмен. Благодарение на своята резултатност и комбинативност в действията, той строи играта на отбора. Вкарва по 30 гола на сезон и вероятно ще стане голмайстор на шампионата. Напомня ми на Златан Ибрахимович. Където и да отиде Златан, с него отборът става шампион. Ван Перси притежава същите качества", сподели Йол за Mirror.

„Мисля, че през този сезон „червените дяволи" ще станат шампиони. Такива футболисти като Рууни играят решаваща роля. Футболистите, които постепенно се включват в игра също всяват ужас в съперника. Например Дани Уелбек - това е един от най-скоростните футболисти във Висшата лига. Неговите действия могат да нанесат на противника големи поражения. Юнайтед разполага с най-добри отбор. Дори на резервната им скамейка има страхотни футболисти", каза още наставникът на „котиджърсите".

„Фулъм? Първо се нуждаеш от 36-37 точки. След това от около 40. Винаги е едно и също. Но ако чакаш за това до последния мач в лигата, може би ще приключиш в болницата преди това да се случи. Никой не иска това", завърши Йол.

 

  Сподели
158