Акциите на Манчестър Юнайтед заинтересуваха мощни инвеститори


Н. Гавазов

Акциите на Манчестър Юнайтед заинтересуваха мощни инвеститори

Днес стана известно, че BlackRock, една от най-крупните инвестиционни компании в света е закупила 3.3 милиона акции на Манчестър Юнайътед по 16.7 $ за акция. Цялата сделка се оценява на 55 милиона долара. Сега BlackRock притежава 2% от целия клуб и около 8.5% от акциите клас „А" (Б.ред. Sky Sports съобщи за 8%, което не отговаря на истината).

Акциите, на които бяха предрекли голям срив, сега показват отлични резултати на пазара и тяхната стойност нарасна на 35% за последните три месеца, което се оказва, че е най-печелившият продукт на Американската Борса.

Причините са прости, като тенденцията ще продължи: комерсиалната дейност на Юнайтед не пада и неотдавна английският клуб обяви своя пети спонсор за януари. Подобна активност, а също така очакваните приходи от телевизионни права за всички английски клубове от следващия сезон, кара инвеститорите да обръщат по-голямо внимание на активите, които бяха смятани за рисковани през лятото.

Също така снощи аналитици от Bank of America Merrill Lynch повишиха рейтинга на акциите и посочиха, че в следващите 12 месеца той непрекъснато ще се покачва, като най-голям ще е растежа от септември, което предполага, че в края на лятото и началото на есента ще има значително търсене на акции на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
96